Nově mají naše láhve ZAOBLENÉ HRANY.

PlamínEKO svíčky - nový život pro láhve

PlamínEKO svíčky dávají láhvím nový životsvicka vysledek

Pavla a David, společně jsme se rozhodli, že si vyrobíme vlastní přírodní svíčku. To byl ten moment, kdy vznikly PlamínEKO svíčky, ale to ještě předbíhám.

Tento nápad přišel během jedné odpolední procházky. Už vlastně ani nevíme, co nás směřovalo k zahájení tohoto debatního tématu, ale to je vlastně fuk. Z ničeho nic jsme se bavili o sójovém vosku a přírodních svíčkách. Esenciální olej se sójovým voskem nádherně voní a pokud se vybere správná kombinace vůní, tak má i hlubší smysl něž jen příjemnou vůni. Taková svíčka dokáže člověka uvolnit, zrelaxovat, ale také nabudit a dokonce dokáže odpuzovat hmyz. Ano je tomu opravdu tak a proto na léto chystáme Plamíneko svíčku s esencální vůni, která vás třeba zbaví komárů. 

Každopádně jsme byli oba z tématu svíček ze sójového vosku tak nadšení, že jsme se rozhodnuli si ji doma vyrobit. A na řadu přišla otázka. Do čeho přírodní vosk vylijeme? David byl už pár let fascinován zpracování skleněných láhví. Vždy obdivoval výrobky z láhví od vína, různé stolní i závěsné lampy. Takže po chvíli bylo jasno. Zpracujeme použité skleněné láhve a dáme jim nový životní smysl. Takový druhý dech pro každou láhev. Možnost začít znovu úplně v jiném oboru. 

Dle rad a tipů z internetu se nám podařila rozřezat první pivní láhev. Již tuto láhev se sójovým voskem považujeme za první svíčku Plamíneko, kterou jsme vyrobili. Chyběla ji etiketa a měla několik nedostatků, ale byla hotová. Naše první Plamíneko svíčka byla na světě. lahve do clanku

Sklo je na zpracování velmi citlivé, ostatně jako samotný sójový vosk, který k výrobě svíček používáme. Takže i celý výrobní proces přírodních Plamíneko svíček je citlivý. Ale začíná to u zpracování použitých láhví od vína, rumu, whisky, piva, limonád, džemů a toniců. Prvním krokem je odstranění nálepek a to je někdy opravdu dřina. Vlastně prvním krokem je vypití obsahu láhví a to je někdy snad největší dřina z celého procesu. K odstranění různých typů nálepek používám odlišné techniky, aby následným výsledkem bylo čisté sklo, ve kterém se bude plamen přírodní svíčky krásně zrcadlit. 

V příštích článcích popíšeme více ze života PlamínEKO přírodních svíček. Čekání na další článek doporučujeme zkrátit návštěvou našeho Instagramu.