Nově mají naše láhve ZAOBLENÉ HRANY.

Péče o Plamíneko svíčku

Jak udržovat knot PlamínEKO svíčky co nejdéle?

Pro uživatele je vůně a design svíčky maximálně důležitý. Snažíme se, aby u nás doma vypadala krásně a provoněla byt příjemnou vůní. Co si jen tak neuvědomujeme, je důležitost vhodného knotu a jeho správná údržba, abychom docílili co nejdelšího a nejčistšího hoření svíčky. 

 

  1. knotyPokud bude knot příliš velký, vosk se bude přepalovat příliš rychle. Pokud bude malý, nebude nám hořet až do okrajů. Od výběru správného knotu jsme tady my. Plamíneko svíčku od nás obdržíte s ideálním knotem, zastřiženým na délku cca 0,5 cm. Pokud se ale i vy budete nadále o svíčku starat, předejdete tím zbytečnému černému kouři, který se může kolem knotu vytvořit.


  2. Jakmile svíčku poprvé zapálíte, je důležité ji nechat hořet alespoň hodinu a půl. Ideálně tak dlouho, až se roztaví vosk k okrajům lahve - v opačném případě se může stát, že svíčka si “zapamatuje” první hoření a bude i nadále hořet pouze v blízkosti knotu a již se neroztaví až do okrajů.
    p2p3

  3. Vůně bude sílit s délkou hoření. Nenechávejte však svíčku hořet déle než 4 hodiny!


  4. Životnost svíčky ovlivňuje také správně zastřižený knot. Před každým plamínkováním ho zkraťte zhruba na 0,5 cm a odstřihněte ohořelou bambulku, která často způsobuje černý kouř během hoření.
     p4p5